HIDRA-VILL

A villamosság szolgálatában

Lakás és családi ház villanyszerelés

Első a biztonság!

Az elektromos rendszer felújításával, átalakításával nem csak berendezéseinek megfelelő működése, hanem az Ön és családja biztonsága is növelhető. Családi ház és lakás villanyszerelés során olyan modern áramütés és zárlatvédelmi berendezések telepítésével mint pl. az „életvédelmi kapcsoló” (ÉV relé, áramvédelmi kapcsoló, ÁVK, Fi relé) biztonságosabbá válik otthona. Ezen védelmi rendszer már relatíve kicsi áramszivárgás (pl. áramütés) esetén is lekapcsolja a mögötte elhelyezkedő villamos rendszert. Az áramütés időtartamának minimalizálásával jelentősen csökken az áramütést szenvedett személy sérüléseinek életveszélyesebbé válásának valószínűsége.

Megkeresését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot egy személyes egyeztetés, helyszíni felmérés időpontjának ütemezése érdekében. Amennyiben rendelkezik a helyszín alaprajzával, esetleg előzetes koncepcióval az elektromos eszközök elhelyezésével kapcsolatosan, akkor kollégáink gyorsabban, hatékonyabban és az Ön igényeihez legjobban igazodva tudják a helyszínt felmérni ill. praktikus tanácsokkal, ötletekkel ellátni Önt egy barátságosabb, használhatóbb otthon kialakítása érdekében.

Kérdése van? Keressen minket!

Felújítás, építés menete

Lakás és családi ház felújításánál célszerű az alábbi sorrendet követni:

  • Bontás: falak, csempék, tapéták, járólapok, ajtók, ablakok, stb.
  • Építés 1.: új falak (gipszkarton falak esetén csak az egyik oldala), álmennyezet tartószerkezete
  • Csővezeték építés: víz, szennyvíz, gáz, fűtés
  • Elektromos alapszerelés: szerelvények helyének, csövek nyomvonalainak megtervezése, felrajzolása, vésése, kötődobozok és csövek beépítése, vezetékek behúzása, kötése, biztosítéktábla, elosztószekrény szerelése, ideiglenes dugaljak és világítás kialakítása és próbája
  • Építés 2.: falak javítása, gipszkarton falak másik oldalának befejezése
  • Burkolás: járólapok, csempék, parketták, stb. azaz hideg és melegburkolás
  • Festés, glettelés: falak, csövek, ablakok, ajtók, stb.
  • Vezetékes rendszerek szerelvényezése: víz, szennyvíz, gáz, fűtés szerelvények, szaniterek beépítése
  • Elektromos szerelvényezés: konnektorok, aljzatok (tv, telefon, internet), kaputelefon, kapcsolók, lámpák, elektromos berendezések, eszközök (pl. főzőlap, sütő, mosó- és mosogatógép, bojler, stb.) bekötése, csatlakoztatása (és elektromos működőképességének ellenőrzése)
  • Bútorok, karnisok, lakberendezési és dekorációs tárgyak elhelyezése

 

Kérdése van? Keressen minket!

Gondolja át

Lakásfelújítás alkalmával célszerű megfontolnia otthona elektromos rendszerének felújítását. Korszerű igényeknek és igénybevételeknek megfelelő átalakítását. Régi építésű házak ill. lakások építéskor az akkori kor műszaki követelményei sajnos már nem felelnek meg a modern kor elvárásainak. A beépített elektromos hálózatok a terhelési, terhelhetőségi igények folyamatos növekedésével nem tudják tartani a fejlődést, melynek következtében a rendszer túlterheltté válik. A terhelés növekedésével egyre gyakoribbá válik a biztosítók, kismegszakítók leolvadása, lekapcsolása. Túlzott terhelés vagy elavult, sérült villamos rendszer esetén a vezetékek, azok csatlakozói, kötései melegedéshez, rosszabb esetben pedig tűzesethez is vezethetnek.

Lakás villanyszerelés, családi ház villanyszerelés során az elektromos rendszer korszerűsítésével továbbá az Ön igényeihez igazítható a kapcsolók és konnektorok elhelyezése, a lámpák elhelyezkedése vagy akár cseréje. Egyre több otthonban találhatók meg a nagy teljesítményű fogyasztók mint az elektromos sütő, mosógép, mosogatógép, klíma ill. hűtő és fűtő berendezések. Ezen berendezések helyének meghatározása után a megfelelő terhelhetőségű vezetékek, kismegszakítók kerülnek beépítése. Megfelelő tervezéssel a készülékek párhuzamosan történő használata is biztonságosan és kényelmesen megoldható.